K-leaf

Mikroelementinės Trąšos

Produkto forma:
tirpūs milteliai
Sudėtis
:
K2O (43% K)
ne mažiau 52 %
SO4 (18% S)
ne mažiau 46 %
Cl
ne daugiau 0,3%

K-LEAF – kalio sulfatas, kuris pasižymi  itin geru ir greitu tirpumu. Unikalios produkto savybės maksimaliai pagerina augalo maitinimą per lapus, aprūpindamos augalą lengvai įsisavinamu kaliu ir siera. Greitai pašalina šių elementų deficitą augale. Be to, K-leaf gerina kalio elemento įsisavinimą ir iš dirvos.

Kalis – esminis maisto elementas visiems augalams, ypač bulvėms (joms kalis netgi svarbesnis už makroelementus  N ir P), cukriniams runkeliams, pašariniams šakniavaisiams, tabakui, linams, kanapėms, ankštiniams augalams, kukurūzams, žiemkenčiams, pašarinėms žolėms.  Kalis reguliuoja augalų maitinimą, didina atsparumą ligoms, mažina nitratų susikaupimą, kalio jonai yra vieni iš pagrindinių jonų ląstelių biopotencialų susidaryme. Kalis dalyvauja fotosintezės procese, t. y., susidarant cukrums ir krakmolui, taip pat greitina baltymų sintezę aktyvindamas fermentus, katalizuojančius pektidų susidarymą iš aminorūgščių. Trūkstant kalio augalų lapai pasidaro melsvai žali, po to išblykšta, paruduoja, ima džiūti jų viršūnė ir tarpgysliai. Lapų forma pasikeičia, jie tampa minkšti ir silpnėja. Kai dirvose pakanka kalio, stiebai išauga tvirtesni ir atsparesni išgulimui.

PRIVALUMAI:

Trąšoje K-LEAFTM praktiškai nėra chloridų, kurių perteklius turėtų neigiamos įtakos chlorui jautriems augalams;

K-LEAFTM – svarbus kalio ir sieros šaltinis visiems žemės ūkio augalams. Trąša skirta ekonomiškam ūkininkavimui, didinanti ne tik derlingumą, bet gerinanti ir derliaus kokybę bei prekinę išvaizdą (pagerina maistines savybes, teigiamai veikia vitaminų sintezę, aliejus, krakmolą ir cukringumą, t.y. pagrindines maistines savybes);

K-LEAFTM produkte esantis kalis yra lengvai augalų įsavinamame sulfato pavidale. Produkte esanti siera – labai svarbus gyviesiems organizmams elementas, įeinantis į amino rūgščių sudėtį, svarbus elementas baltymų ir riebalų sintezei.

Naudojimo rekomendacijos

AugalasNorma kg/haPurškimo laikas
Bulvės2-3Gumbų formavimosi pradžia
Cukriniai runkeliai2-3Lapams uždengus tarpueilius, kas 10-14 dienų
Rapsai1-5Visos vegetacijos metu, išskyrus žydėjimą
Kviečiai, miežiai1-3Bamblėjimo metu, po žydėjimo, pieninė branda
Kukurūzai1-35-6 lapai
Pupos1-3Po žydėjimo

Pastabos

K-LEAF suderinamas su daugeliu kitų trąšų, išskyrus, turinčias didelę Ca (kalcis) koncentraciją, kuris, reaguodamas su sulfatais, formuoja nuosėdas (CaSO4); K-LEAF suderinamas su daugeliu pesticidų, jei pastarųjų etiketėse nenurodyta kitaip. Rekomenduojamas darbinio tirpalo kiekis 150-300 l/ha.

Dėmesio!

Purkšti K-leaf nerekomenduojama: esant labai saulėtiems ir karštiems orams bei pučiant stipriam vėjui

Gamintojas

Tessenderlo Kerley Inc