K-LEAF – kalio sulfatas, kuris pasižymi itin geru ir greitu tirpumu. Unikalios produkto savybės maksimaliai pagerina augalo maitinimą per lapus, aprūpindamos augalą lengvai įsisavinamu kaliu ir siera. Greitai pašalina šių elementų deficitą augale. Be to, K-leaf gerina kalio elemento įsisavinimą ir iš dirvos.
Kalis – esminis maisto elementas visiems augalams, ypač bulvėms (joms kalis netgi svarbesnis už makroelementus N ir P), cukriniams runkeliams, pašariniams šakniavaisiams, tabakui, linams, kanapėms, ankštiniams augalams, kukurūzams, žiemkenčiams, pašarinėms žolėms. Kalis reguliuoja augalų maitinimą, didina atsparumą ligoms, mažina nitratų susikaupimą, kalio jonai yra vieni iš pagrindinių jonų ląstelių biopotencialų susidaryme. Kalis dalyvauja fotosintezės procese, t. y., susidarant cukrums ir krakmolui, taip pat greitina baltymų sintezę aktyvindamas fermentus, katalizuojančius pektidų susidarymą iš aminorūgščių. Trūkstant kalio augalų lapai pasidaro melsvai žali, po to išblykšta, paruduoja, ima džiūti jų viršūnė ir tarpgysliai. Lapų forma pasikeičia, jie tampa minkšti ir silpnėja. Kai dirvose pakanka kalio, stiebai išauga tvirtesni ir atsparesni išgulimui.
PRIVALUMAI:
Trąšoje K-LEAFTM praktiškai nėra chloridų, kurių perteklius turėtų neigiamos įtakos chlorui jautriems augalams;
K-LEAFTM – svarbus kalio ir sieros šaltinis visiems žemės ūkio augalams. Trąša skirta ekonomiškam ūkininkavimui, didinanti ne tik derlingumą, bet gerinanti ir derliaus kokybę bei prekinę išvaizdą (pagerina maistines savybes, teigiamai veikia vitaminų sintezę, aliejus, krakmolą ir cukringumą, t.y. pagrindines maistines savybes);
K-LEAFTM produkte esantis kalis yra lengvai augalų įsavinamame sulfato pavidale. Produkte esanti siera – labai svarbus gyviesiems organizmams elementas, įeinantis į amino rūgščių sudėtį, svarbus elementas baltymų ir riebalų sintezei.