K-leaf

Mikroelementinės trąšos, Aminorūgštys

Produkto forma:
100% vandenyje tirpūs milteliai
Sudėtis
:
K2O (43% K)
ne mažiau 52 %
SO4 (18% S)
ne mažiau 46 %
Cl
ne daugiau 0,3%

K-LEAFTM   – kalio sulfatas, kuris pasižymi  itin geru ir greitu tirpumu. Unikalios produkto savybės maksimaliai pagerina augalo maitinimą per lapus, aprūpindamos augalą lengvai įsisavinamu kaliu ir siera. Greitai pašalina šių elementų deficitą augale. Be to, K-leaf gerina kalio elemento įsisavinimą ir iš dirvos.

Kalis – esminis maisto elementas visiems augalams, ypač bulvėms (joms kalis netgi svarbesnis už makroelementus  N ir P), cukriniams runkeliams, pašariniams šakniavaisiams, tabakui, linams, kanapėms, ankštiniams augalams, kukurūzams, žiemkenčiams, pašarinėms žolėms.  Kalis reguliuoja augalų maitinimą, didina atsparumą ligoms, mažina nitratų susikaupimą, kalio jonai yra vieni iš pagrindinių jonų ląstelių biopotencialų susidaryme. Kalis dalyvauja fotosintezės procese, t. y., susidarant cukrums ir krakmolui, taip pat greitina baltymų sintezę aktyvindamas fermentus, katalizuojančius pektidų susidarymą iš aminorūgščių. Trūkstant kalio augalų lapai pasidaro melsvai žali, po to išblykšta, paruduoja, ima džiūti jų viršūnė ir tarpgysliai. Lapų forma pasikeičia, jie tampa minkšti ir silpnėja. Kai dirvose pakanka kalio, stiebai išauga tvirtesni ir atsparesni išgulimui.

Naudojimo rekomendacijosNorma
Javams bei rapsams2 g/ha
Daržovėms3-4 g/ha
Sodams5-10 g/ha
AugalasNormaAugimo tarpsnis
Bulvės2-3 kg/haGumbų formavimosi pradžia
Cukriniai runkeliai2-3 kg/haLapams uždengus tarpueilius , kas 10-14 dienų
Rapsai1-5 kg/haButonizacijos metu ir po žydėjimo
Kviečiai, miežiai1-3 kg/haStiebo augimo metu, po žydėjimo, pieninė branda
Kukurūzai1-3 kg/ha5-6 lapai

Pastabos

Geriausi rezultatai gaunami purškiant, kai javai yra pilno krūmijimosi – pirmojo bamblio pasirodymo
tarpsnyje.

Chlormekvatchlorido efektas, ypač miežiams, labai priklauso nuo jų veislės ir oro sąlygų. Ankstyvas
miežių purškimas nesutrumpina stiebų, bet pagerina šaknų sistemos išsivystymą ir krūmijimąsi.