MaxProlin

Aminorūgštys

MAXPROLIN – gryna 99,5 proc. L-a prolino rūgštis, tai – nepakeičiama amino rūgštis, skirta purkšti per lapus bei pridėti prie beicų ruošiant sėklas. Produktas skirtas biotiniam ir abiotiniam augalų stresui sumažinti. Reguliuoja makro ir mikro elementų įsisavinimą bei stimuliuoja augalų natūralios gynybos mechanizmus.

Į MAXPROLIN sudėtį įeina augalų labai gerai įsisavinama L-a amino rūgštis. Tai nepakeičiama amino rūgštis, skatinanti šakniaplaukių augimą, dalyvauja azoto apykaitoje, didina žiedadulkių gyvybingumą, teigiamai veikia sėklų lauko daigumą, reguliuoja vandens apytaką augale, dėl to augalai lengviau atsigauna po stresų. Skatina ‘B’ tipo chlorofilo sintezę augaluose, dėl to padidėja fotosintezės efektyvumas, augalai lengviau pergyvena nepalankias sąlygas ir būna produktyvesni. Dalyvaujaformuojantis derliaus kokybės rodikliams.

  • Panaudojamas visos augalų vegetacijos metu, esant šalčio, šalnų, užmirkimo ar sausros stresams.
  • Nusilpusių augalų atstatymas pavasarį.
  • Žiemkenčių ruošimui žiemai.
  • L-a prolinas yra nepakeičiama amino rūgštis, kuri augaluose skatina šakniaplaukių susidarymą, dalyvauja azoto kaupime, skatina žiedadulkių, sėklų dygimą, reguliuoja vandens apytaką augale, todėl augalai lengviau atsigauna sausrų metu.
  • Skatina ‘B’ tipo chlorofilo susidarymą augaluose, todėl fotosinteze būna efektyvesnė, augalai lengviau pakelia nepalankias sąlygas ir būna produktyvesni.
Naudojimo rekomendacijosNorma
Javams bei rapsams2 g/ha
Daržovėms3-4 g/ha
Sodams5-10 g/ha

Pastabos

Geriausi rezultatai gaunami purškiant, kai javai yra pilno krūmijimosi – pirmojo bamblio pasirodymo
tarpsnyje.

Chlormekvatchlorido efektas, ypač miežiams, labai priklauso nuo jų veislės ir oro sąlygų. Ankstyvas
miežių purškimas nesutrumpina stiebų, bet pagerina šaknų sistemos išsivystymą ir krūmijimąsi.